vacature

Informatieavond in Oisterwijk over hulpmiddelen in de zorg


Op maandagavond 4 oktober organiseert ContourdeTwern een voorlichtingsavond over de inzet van technologische hulpmiddelen in de (thuis)zorg.

Hoe helpt een tablet u in het bereiken van familie of zorgverleners?

Mantelzorgcoördinatoren demonstreren tijdens de avond verschillende hulpmiddelen waarmee mensen langer op een veilige manier zelfstandig thuis kunnen blijven wonen. De voorlichtingsavond vindt plaats op 4 oktober in ontmoetingscentrum de Coppele in Oisterwijk en is speciaal bedoeld voor mantelzorgers; ook andere geïnteresseerden zijn van harte welkom. De avond start om 19.30 (inloop vanaf 19.00) en eindigt om 21.30. Deelname is gratis. Aanmelden kan tot 27 september via mantelzorgoisterwijk@contourdetwern.nl of 06 -17163091.

Slim
Bezoekers krijgen onder meer uitleg over toepassingen voor zorg op afstand (beeldbellen of GPS track & trace), alarmeringsmogelijkheden en speciale verlichting. Verder laten professionals zien hoe ‘slimme’ apparaten zoals een mobiele telefoon of tablet de zorgtaken in huis kunnen verlichten en hoe die slimme apparaten preventief kunnen worden ingezet. Ook is er aandacht voor de technokoffer waarin hulpmiddelen zitten die het voor mensen met dementie gemakkelijker maken om thuis te blijven wonen, en wordt een demonstratie gegeven met zorgrobot Tessa.

 

DTZ logo low