glasvezel

Hans Verbeek ontvangt onderscheiding voor zijn inzet bij Rode Kruis Oisterwijk


Burgemeester Hans Janssen heeft dinsdagavond een gemeentelijke onderscheiding uitgereikt aan Hans Verbeek.

De feestelijke onderscheiding werd uitgevoerd, uiteraard voorzien van toespraak, tijdens de bijeenkomst van het Rode Kruis in hun onderkomen aan de Blokshekken in Oisterwijk.

Hans ontvangt de onderscheiding uit handen van Hans (Foto: Masja Vlaminckx).

Hans is ruim 50 jaar vrijwilliger bij het Nederlandse Rode Kruis, voornamelijk binnen de gemeente Oisterwijk. Hij heeft alle opleidingen binnen het Rode Kruis doorlopen en is vanaf het begin heel actief als EHBO-er bij evenementen. De laatste 20 jaar is hij EHBO leider van dienst. Dit houdt in, dat hij andere EHBO’ers aanstuurt indien nodig en het initiatief neemt in het geval van moeilijke situaties. Tot dit jaar heeft de heer Verbeek de contacten onderhouden met verenigingen die om EHBO diensten vragen.

Hans met zijn vrouw (Foto: Masja Vlaminckx).

Als 16-jarige jongen is Hans bij het Rode Kruis gekomen en via allerlei opleidingen heeft hij zich ontwikkeld als voorbeeld voor de overige vrijwilligers. Hij is inzetbaar bij noodhulp, bij evenementen van Intens tot de Avondvierdaagsen. ‘In de periode dat er nog Nationale wedstrijden werden gehouden was Hans groepscommandant en heeft hij veel prijzen mee naar Oisterwijk gebracht,’ zo vertelt Anton van Tuyl namens de vereniging. ‘Ook bij de vakantieprojecten was Hans de coördinator. Maar ziel en zaligheid heeft hij gelegd in de totale organisatie van het inroosteren van de inzet van overige vrijwilligers bij evenementen, de administratie en het contact met de organisaties is hem op het lijf geschreven.’ Hans was ook betrokken bij het onderhoud van het verenigingsgebouw; de kleine klusjes doen is hem niet vreemd. Tijdens de coronacrisis was hij actief om het vervoer te regelen voor personen om naar de prikposten te rijden en om EHBO diensten te draaien. ‘Kort gezegd is Hans een vrijwilliger met een groot Rode-Kruis-hart en dit al 50 jaar lang. Ik ben als algemeen coördinator trots om zo’n vrijwilliger te hebben.’