bosch car service

Geslaagde politiek- en verenigingsdag bij PCO in Oisterwijk


Op zaterdagmiddag 11 september vond de Sport treft Sport ontmoeting plaats bij Petanque Club Oisterwijk. Deze dag werd georganiseerd door de vereniging zelf, ondersteund door Natuurlijk Gezond Oisterwijk.

Sportief spel bij PCO in Oisterwijk.

Deze ontmoeting is er voor alle sportverenigingen en -aanbieders uit Oisterwijk, Moergestel, Haaren en Heukelom. Voor het tweede jaar werd dit gecombineerd met het al 30 jaar bestaande “politieke toernooi” waar vrijwel alle partijen en het College van de Gemeente Oisterwijk aan deelnemen. In beide gevallen is het een sportieve ontmoeting, waar onderling contact, aandacht voor de sport en, niet in het minst plezier, centraal staan. Het is meteen ook de opening van een nieuw sportjaar. Petanqueclub Oisterwijk is er blij mee dat een groeiend aantal verenigingen dat mee wil vieren. Deze sportontmoeting werd geopend door sportwethouder Dion Dankers.

Eveneens zoals vorig jaar werd deze sportieve ontmoeting gecombineerd met de bespreking van het Lokale Sportakkoord door Rian Spaan, de nieuwe sportverenigingsondersteuner. Het Lokale Sportakkoord is vorig jaar in de zomer ondertekend door de gemeente Oisterwijk, verschillende sportverenigingen en partners. Tijdens de Sport treft sport bijeenkomst werd de voortgang besproken over de ambities en actiepunten uit het Lokale Sportakkoord. Dit zijn ambities op het gebied van gezonde en toekomstbestendige sportverenigingen, natuurlijk gezond opgroeien van de jeugd en het natuurlijk gezond meedoen van ouderen en mensen met een beperking. Dit wordt aangejaagd door het team Natuurlijk Gezond Oisterwijk dat werkzaam is binnen de hele gemeente Oisterwijk.

Michel van Zandbeek (AB), Franca van der Horst (VVD), Vincent van den Dungen (VVD), Marieke Dujardin (AB) spelen in de finale (Bron: VVD Oisterwijk).

De verrassende winnaar van de vriendschappelijke petanque ontmoeting voor verenigingen was Patrick Geerts van FC NOTT (Feest Club Nooit Op Tijd Thuis). Het politieke toernooi werd eveneens verrassend, maar zeer terecht gewonnen door Michel van Zandbeek en Marieke Dujardin van Algemeen Belang. Zij mogen de grote wisselbeker een jaar in hun bezit hebben. Voor de VVD was er een tweede plek.

Petanqueclub Oisterwijk en Natuurlijk Gezond Oisterwijk feliciteren de winnaars van harte.