bosch car service

Geslaagde metamorfose bij Inlooppunt Oisterwijk


Kent u die situatie? Dat u in de keuken staat en denkt: “het is nog goed maar toch mis ik iets”. U begint met het schilderen van de deurtjes en uiteindelijk ligt er een loodgieter in uw keuken te sleutelen aan kraan en leidingen en staat alles op z’n kop.

De nieuwe inrichting is om door een ringetje te halen.

En dat is nou precies wat er gebeurde toen enkele vrijwilligers bij stichting het Inlooppunt besloten om de huiskamers aan de Kerkstraat 48 ‘wat op te pimpen’. Sindsdien zijn er enkele maanden verstreken en hebben alle vier de huiskamers een complete metamorfose ondergaan. Van 40 stoelen werd de bekleding verwijderd om te worden voorzien van een frisse en hippe bekleding. Maar ook kwamen er mooie brandvertragende overgordijnen. De muren kregen een warmere kleur en er kwam meer sfeerverlichting. De ramen tussen diverse ruimten werd vervangen door veilig glas.

Lokaal
Dat niet alles duur of nieuw hoeft te zijn, heeft het metamorfose team bewezen. Leuke effecten werden bereikt met enkele spullen uit een grote tweedehands winkel. Overigens werd bijna alles bij de lokale ondernemers aangeschaft. Dat zij Stichting het Inlooppunt een warm hart toedragen blijkt, want zij hebben allen spontaan hun hulp aangeboden en zich bijzonder coulant opgesteld. Hierdoor konden alle plannen worden gerealiseerd.

Het kostte het metamorfose-team heel wat energie om alles te regelen, aan te schaffen en vooral ook op te ruimen en te poetsen. Het resultaat mag er zijn. “Het lijkt alsof ik bij een vriendin op de koffie ben’, zo vertelde een van de eerste bezoekers. En dat is nou precies wat de bedoeling was van de make-over waaraan vele vrijwilligers meehielpen.

Kunst

Een sfeervol leeshoekje…

“Een interieur is pas af als ook de wanden zijn aangekleed”, was het idee van het team dat voor de restyling verantwoordelijk was. Ze zijn ook blij dat twee kunstenaars hun recente werken een periode willen tentoonstellen. Zo heeft Kees Horvers, een 5-tal prachtige olieverfschilderijen, op paneel, tijdelijk beschikbaar gesteld. Voor deze serie haalde hij zijn inspiratie uit Antwerpen en dat is goed te zien. Betty Spijkers heeft een heel andere stijl. Met haar schilderijen wordt een van de huiskamers opgefleurd. Zij heeft gebruik gemaakt van felle frisse kleuren waarvan je zomaar vrolijk wordt.

Voor …
Ooit was stichting het Inlooppunt bedoeld voor een beperkte groep mensen. Inmiddels is het uitgegroeid tot een dynamische organisatie die allerlei activiteiten organiseert voor iedereen uit Oisterwijk die met anderen in contact wil komen. In de praktijk blijkt dat met name 50-plussers de weg naar deze vrijwilligersorganisatie goed weten te vinden. Met de nieuwe eigentijdse uitstraling is het nu zeker de moeite waard om aan te sluiten en er een leuke ochtend of middag te beleven. Door mee te doen met een van de activiteiten ontmoet u anderen en kunt u zelf eenzaamheid voorkomen.

Wilt u meer weten over de stichting en haar activiteiten? Kijk dan op www.inlooppuntoisterwijk.nl

 

DTZ logo low