glasvezel

Geslaagde Burendag bij De Noenes Haaren


Zaterdag 25 september vond in buurtschap De Noenes in Haaren weer de traditionele Burendag plaats.

Burendag bij De Noenes

Verspreid over een groot grasveld konden de bewoners deelnemen aan allerlei activiteiten. Met een lekker zonnetje erbij en het wegvallen van de 1,5 meter regel, waren alle ingrediënten voor een geslaagde middag aanwezig. Burendag is in het buurtschap een evenement waar ieder jaar zo’n 100 bewoners op af komen. Dit jaar was het weer mogelijk om iedereen naar één plek toe te laten komen. En daar werd goed gebruik van gemaakt. Door het spreiden van alle activiteiten was er meer dan voldoende ruimte voor alle aanwezigen.

Diversiteit

De activiteitencommissie van Vereniging De Noenes zocht ook dit jaar weer contact met lokale ondernemers en verenigingen. De werkgroep Uilen van Natuur en Milieugroep Vught vertelde alles over de uil. En liefhebbers konden uilenbraakballen uitpluizen. Tuin de Es leerde bewoners in een workshop hoe je groenten lang kunt bewaren door deze te fermenteren. De welkomstbordjes die op alle toegangswegen naar de Noenes staan, werden door enthousiaste buurtbewoners opgeknapt en er waren verschillende spelletjes en knutselmogelijkheden. Ook waren er kraampjes van Noenes Doet!, het Buurtpreventieteam en Contourde Twern waar bewoners terechtkonden voor vragen of meer informatie. Jong of oud, er was voor iedereen wat te doen of te leren. De middag werd afgesloten met een heuse buurtbingo en gezellige borrel. “We kunnen met een goed gevoel terugkijken.”

“Het weer zat natuurlijk super mee, maar we kijken weer terug op een enorm geslaagde burendag waar veel bewoners op af zijn gekomen”, vertelt de activiteitencommissie. “De mix van activiteiten viel in de smaak en je kon merken dat iedereen het erg fijn vond dat het weer mogelijk was om elkaar op deze manier te ontmoeten. We kijken nu alweer uit naar de volgende Burendag!”

 

DTZ logo low