baderie

Gemeente Oisterwijk onderschrijft Global Goals en Beeldkracht ontvangt award


Een duidelijker statement dan dit kan bijna niet; Gemeente Oisterwijk onderschrijft de Global Goals door te vlaggen op de ‘verjaardag’ van dit wereldse streven.

Wereldse doelen worden gehesen in de vorm van een vlag aan het raadhuis in Oisterwijk (Bron: Gemeente Oisterwijk).

‘Vandaag wordt wereldwijd de verjaardag van de Global Goals gevierd. In 2015 heeft de Verenigde Naties 17 ambitieuze doelen voor duurzame ontwikkeling vastgesteld: de Global Goals. Denk daarbij aan goede gezondheid en welzijn, kwaliteitsonderwijs, gendergelijkheid, betaalbare en duurzame energie en eerlijk werk en economische groei. De gemeente Oisterwijk maakt ook werk van het behalen van deze duurzaamheidsdoelen en daarom vlaggen wij mee!’

Award

Tijdens de inspiratiemiddag op 21 september, waarin aandacht werd gevraagd voor de mogelijkheden van mensen met geheugenverlies, heeft Beeldkracht Oisterwijk de Global Goals Award ontvangen. De Global Goals roepen ons op verantwoordelijkheid te nemen voor de toekomst. Een leefbare wereld vraagt om verbinding met onze aarde en tussen mensen.

De Global Goals Award is voor Beeldkracht Oisterwijk (Foto: Els Oomis)

Bij Beeldkracht ontdekken mensen met geheugenverlies nieuwe talenten en kunnen zij zich ontwikkelen op een positieve manier. Dit alles draagt bij aan hun welzijn en dat van hun naasten. Door actieve kunstbeoefening komen onze cursisten weer in verbinding met zichzelf, maar zeker ook met hun omgeving. Er ontstaan prachtige kunstwerken die ook de beschouwer verrassen en raken! ‘We zijn heel blij met deze erkenning en waardering. Ondersteund door een team van bevlogen vrijwilligers probeert Beeldkracht iedere week cursisten momenten van “Klein Geluk” bezorgen,’ aldus Ellen Geerts namens de organisatie.