vacature

Gedwongen vertrek campinggasten Klein Oisterwijk uitgesteld


De huidige recreanten op Klein Oisterwijk kunnen in ieder geval nog een jaar blijven.

Bij Klein Oisterwijk straks geen vaste staplaatsen meer (Foto: Joris van der Pijll).

Camping Klein Oisterwijk heeft samen met nieuwe investeerders ingezet op het stopzetten van seizoen- en stacaravans, en wil het park ombouwen tot luxe vakantiepark. ‘We hebben de veranderingen al jaren terug ingezet middels diverse investeringen, en zien de laatste jaren de behoefte aan jaarplaatsen voor stacaravans afnemen,’ aldus eigenaar Ernst Jonkers eerder dit jaar. Hij heeft twee investeerders bereid gevonden die gaan participeren in het park.

Voor de vaste gasten een lastige, omdat ze ofwel net geïnvesteerd hebben en hun bezit niet met voldoende waarde kunnen verkopen, ofwel niet weten wanneer dit gaat gebeuren en in afwachting zijn van de ontwikkelingen. Een aantal gasten heeft al te kennen gegeven te vertrekken; anderen blijven.

Afgelopen week hebben de campinggasten vernomen dat hun contract voor 2022 doorgezet kan worden. Mocht het park in 2023 de omslag willen maken, zal een opzegging voor 31 december 2021 verzonden moeten worden. Vooraf moet echter eerst zicht zijn op de definitieve datum en uitvoering van de overgang. Uit het schrijven blijkt dat dit nog niet het geval is.

De huidige huurovereenkomsten van telkens een jaar, worden vooralsnog doorgezet, of als de recreant dat niet wil kan deze de overeenkomst naar wens zelf beëindigen.