anytime

Fietspad Moergestel moet medio 2022 klaar zijn


Algemeen Belang trok afgelopen week aan de bel over het fietspad in Moergestel. Uit nieuwe informatie blijkt dat het medio 2022 klaar moet zijn.

Het fietspad waarvoor door de afgelopen jaren heen is gestreden, omdat het hoog nodig was voor de veiligheid van onder andere schoolgaande kinderen en recreanten, staat voor realisatie in 2022 op de planning.

Renske heeft jaren terug (2014) gestreden voor betere fietsvoorzieningen in het buitengebied van Moergestel, en kwam ermee bij Omroep Brabant (Foto: Joris van der Pijll).

‘Het duur te lang’, zo stelde Inge van Beers (AB). De wethouder had beloofd dat de aanbesteding afgelopen juli afgerond zou zijn, maar nu half september was er nog niets bekend.

Zojuist heeft de gemeente een planning gepubliceerd die laat zien dat de aanbestedingsprocedure deze week is gestart, en het bestemmingsplan eind van deze maand ter inzage zal liggen. De planning laat ook zien dat (als alles goed gaat) de werkzaamheden eind dit jaar starten en halfweg de zomer van 2022 klaar moeten zijn. In de planning worden wel de nodige kanttekeningen gemaakt. Zo zou er ‘vertraging van enkele weken tot maanden kunnen ontstaan bij notoire bezwaarmakers.’ Ook merkt de gemeente op dat de aanneemsom hoger kan uitvallen dan begroot en bij een strenge winter zal de planning ook opgeschoven worden.