vacature

Fiets door Oisterwijk met route en vennen arrangement *


De vennen in de natuurgebieden in Noord-Brabant ontstonden na de laatste ijstijd. Laag voor laag werd het landschap onder invloed van de ijzige poolwinden uitgesleten.

Even genieten langs het water…

Vervolgens vulden de kommen zich met regenwater en zo ontstonden de tientallen vennen. Ieder meertje in de Oisterwijkse Bossen en Vennen heeft zijn eigen natuur. Op de vennen kun je allerlei vogels zien: aalscholvers, futen en verschillende eenden. In het water van deze vennen groeien bijzondere planten als oeverkruid, moerashertshooi en zeldzame sieralgen. Natuurgebied de Oisterwijkse Bossen en Vennen is onderdeel van Nationaal Landschap Het Groene Woud.

Kom tot rust bij Boshuys Hermitage.

Met het Vennen-arrangement fietst u door dit gebied en wordt u gastvrij onthaald om in alle rust te genieten van een uitgebreide lunch op het mooie terras bij Boshuys Hermitage in Oisterwijk. De route, eventueel fietsverhuur en het arrangement is verkrijgbaar via verhuur@schepenstweewielers.nl.

* Uitleg over de ster in de titel leest u in onze Disclaimer