bosch car service

Expositie Beeldkracht Oisterwijk bij De Verdieping Moergestel


De deelnemers aan Beeldkracht Oisterwijk tonen hun werken in Galerie De Verdieping Moergestel van 17 tot en met 26 september. Op vrijdag 17 september om 16.00 uur zal wethouder Eric Logister de tentoonstelling openen.

Will geniet van de dans.

Beeldkracht Oisterwijk is een kunstatelier voor mensen met geheugenproblemen. De begeleiding is in handen van professionele kunstenaars die worden ondersteund door een team betrokken en bekwame vrijwilligers. De cursisten leren hoe ze hun leefwereld en emoties kunnen vertalen in beelden. Er wordt zowel figuratief als abstract gewerkt en er is ruimte voor experiment in materialen en technieken. Kunst is het middel tot communicatie, er zijn geen verwachtingen en er is alle ruimte voor het ontdekken van nieuwe talenten en mogelijkheden.

De expositie bij Galerie De Verdieping is het slotstuk van een project waaraan de cursisten vier maanden hebben gewerkt. Ondanks Corona heeft Beeldkracht, tot grote vreugde van de cursisten, haar lessen kunstbeoefening onder strikte veiligheidsvoorzieningen kunnen blijven aanbieden. dat werd ook gedaan met Klank, Kleur en Beweging. ‘Het een fantastische ervaring om een professionele zangeres en danseres in ons atelier live te zien optreden. De verschillende liederen en dansen waren aanleiding voor grote schetsen op het doek. Vervolgens zijn deze schetsen uitgangspunt geworden voor de schilderijen die worden geĂ«xposeerd,’ aldus Ellen Geerts.

De expositie is vrij te bezoeken op 18, 19, 25 en 26 september telkens van 11.00-17.00 uur, in Den Boogaard, St. Jansplein 5 in Moergestel.

Coen tekent, Saskia danst, het geeft inspiratie.