lezing goed oud worden

Dewi wint snoepjespot van Buurttent Moergestel


Afgelopen vrijdag was de Buurtent vanuit de gemeente neergestreken op de markt in Moergestel. Vanuit de Buurtpreventie groep werd daar ook een plekje bemachtigd en zodoende gingen de vrijwilligers afgelopen vrijdagmiddag het Sint Jansplein “beveiligen” om dichter bij de mensen aanwezig te zijn en hun doelstellingen uit te dragen.

Jong en oud ontmoet elkaar bij de buurttent, om samen te werken aan een veiliger Moergestel.

Frans (Haaren), Mike (Oisterwijk), Bart en Peter (Moergestel) waren aanwezig op de niet al te drukke markt. ‘Een leuke manier is om een wedstrijdje op te zetten die niet te moeilijk is en waar iedereen aan mee kan doen. Frans, coördinator uit Haaren, had een mooie snoeppot gevuld met heel veel snoepjes en iedereen die kwam buurten bij de tent mocht een gokje wagen om te raden hoeveel snoepjes er in zaten. Dit was een geslaagde opzet en ondertussen konden wij ons verhaal kwijt,’aldus Peter van de Wouw. ‘De uiteindelijke winnaar, van toch een dertigtal deelnemers, dacht dat er 343 snoepjes in de pot zaten, maar dat waren er maar 8 teveel. Zij was het dichtste bij het juiste aantal want wij hielden het op 335. Proficiat!’

Dewi Dusee won daarmee de pot, en zij was erg in haar nopjes, evenals haar moeder. ‘We hebben de pot aan het einde van de markt thuis overhandigt en konden terugzien op een leuke, actieve middag die we daarna afsloten op het terras.’ Wilt u meer weten, kijk dan op www.buurtpreventie-oisterwijk.nl

Dewi wint de snoeppot.

 

DTZ logo low