genieten

De taaltocht in Oisterwijk laat zien hoe lastig het soms is


In de maand september is er extra aandacht voor mensen die moeite hebben met lezen en schrijven. Wil je eens horen hoe het is om tegen deze problemen aan te lopen? Loop dan onderstaande taaltocht eens! Super leuk!

In Oisterwijk wonen ongeveer 1500 mensen die onvoldoende kunnen lezen en schrijven. Bij allerlei alledaagse dingen lopen ze tegen dit probleem aan. Het gaat in onze gemeente naar schatting om ongeveer 900 mensen die in Nederland geboren en getogen zijn. Voor de overige 600 inwoners is Nederlands de tweede taal. In deze speurtocht hoort u ervaringsverhalen van mensen die moeite hebben met lezen en schrijven.

Instructie:
• Volg de route (zie foto)
• Ga op elk gemarkeerd punt op zoek naar de QR-code en een stuk van de rebus.
• Scan de QR-code en luister naar het ervaringsverhaal.
• Heb je de taaltocht helemaal gelopen? Geef dan antwoord op de vraag die uit de rebus komt. Stuur je antwoord op naar oisterwijk@taalhuismb.nl
• Onder de inzenders wordt het boek: “Koos, van laaggeletterd tot schrijver” verloot.

Veel plezier!

Het Taalhuis Oisterwijk is gevestigd in de Tiliander. Volwassenen kunnen informatie en advies krijgen over cursussen basisvaardigheden (taal, reken en digitale vaardigheden). Na een verkennend gesprek wordt er doorverwezen naar passend aanbod. Meer weten? Bel met Tanja: 06-83614509

 

DTZ logo low