anytime

Buurt zet bezwaren tegen enorm bouwwerk Merodelaan Oisterwijk voort


Een enorme villa van 9,5 meter hoog blijft bezwaarlijk, zo stellen buurtbewoners aan de Merodelaan in Oisterwijk.

 

De historische boerderij van voorheen burgemeester Kortmann, met het huidige historisch landschappelijke straatbeeld, waar achter / naast in de boomgaard een woonhuis gepland is  (Bron: Google Maps).

Gemeente Oisterwijk heeft het plan voor de bouw van een woonhuis, tussen oude boerderijen aan de Merodelaan, iets aangepast, maar de omwonenden zien dat als een doekje voor het bloeden. Volgens hen is het een enorm bouwwerk met slechts 5 meter groen. ‘Het is inderdaad waar dat het plan is aangepast. De aanpassing is dat er een strook groen moet komen aan de noordkant van 5 meter. Het gebouw echter mag 225 m2 zijn en 9.5 meter hoog. Dat is nog steeds een heel grote villa die volgens ons, bewoners aan de Merodelaan, niet past op het bedoelde perceel,’ zo laat Jan Hamers weten.

Om het bezwaar kracht bij te zetten, sturen de bewoners komende week een brief aan de raad, en zijn ze aanwezig op het Raadsplein van 27 september om gebruik te maken van ons spreekrecht. Mocht dat alles niet baten ‘overwegen we naar de Raad van Staten te gaan.’