The Make

AZC Oisterwijk is vol en er kan niemand meer bij


Uit cijfers van het COA blijkt dat AZC Oisterwijk volledig bezet is. Van de nu nog aankomende toestroom van vluchtelingen, kan er niemand in AZC Oisterwijk worden gehuisvest.

In 2015 werd in opdracht van Burgemeester Hans Janssen met spoed een sporthal geschikt gemaakt voor noodopvang; iets wat men nu niet meer wil… (Foto: Toby de Kort).

443 van de toegestane 450 bedden zijn bezet, en dat is meer dan gebruikelijk. Het aantal bewoners in AZC Oisterwijk was vorige week 443 van de totaal 450 beschikbare plekken. Het zijn 175 mannen, 111 vrouwen, 157 minderjarigen waarvan 57 alleenstaande.De meeste asielzoekers in AZC Oisterwijk komen uit Syrië, Afghanistan en Iran. Van de alleenstaande minderjarigen zijn de meeste afkomstig uit Syrië, Eritrea, Marokkko en Somalië.

Recent heeft het ministerie een oproep gedaan aan gemeenten om meer vluchtelingen op te vangen; of en hoe Gemeente Oisterwijk daar aan bij gaat dragen is nog niet bekend. Een woordvoerder van het COA laat weten dat de locatie in Oisterwijk vol zit, daar kan niet verhoogd worden. Ook zouden er volgens het ministerie meer woningen beschikbaar moeten komen voor vergunninghouders. Alleen dan, als vergunninghouders een woning krijgen, komt er weer ruimte vrij op AZC Oisterwijk.

Klik en lees hier meer over AZC Oisterwijk