vacature

Voormalig raadslid Stefanie Vulders kiest voor Vrij Bij Mij


Voormalig raadslid Stefanie Vulders begeleid tegenwoordig vrijwilligers bij de organisatie Keuze Vrij Bij Mij.

Tijdens de verkiezingscampagne van 2020 was ze duidelijk voorstander van vrijheid in het al of niet naleven van coronaregels. Zij gaf samen met haar collega-kandidaat Kim Tjoa tijdens de verkiezingen enige weerspannigheid in het stemlokaal, en kort daarvoor vergeleek Tjoa de coronabeperkingen met de Jodenster ‘als metafoor voor de beperkende en controlerende maatregelen van overheden wereldwijd.’ De verkiezingen brachten Vulders geen nieuwe zetel in de gemeenteraad; ze zet zich nu in voor  de organisatie Keuze Vrij Bij Mij. Het platform komt op voor aanbieders waar je altijd welkom bent, ook zonder test of vaccin.

Op hun Facebookpagina staat:

Stefanie is binnen het team van KVBM verantwoordelijk voor het menselijk kapitaal en het begeleiden van de vele vrijwilligers. Ze kan feilloos aanvoelen wat iemands talenten zijn en weet die dan op de juiste plek te brengen. Zij groeide op als oudste kind in een gezin waarvan de ouders een eigen horecazaak hadden. Daarom nam zij van jongs af aan een verantwoordelijke en zorgende rol op zich. Vanuit diezelfde rol begon zij vol goede moed aan een carrière binnen de gemeentelijke politiek om zich in te zetten voor een betere samenleving.

Stefanie Vulders

Maar al gauw merkte ze dat de oplossing niet van binnenuit ging komen. Er kwam een abrupt einde aan haar politieke loopbaan toen zij uit de school klapte over de misstanden die zij waarnam binnen het systeem. Gek genoeg was dat voor haar een bevrijding. “Ik was in één klap genezen van mijn behoefte om aardig gevonden te worden. Ik heb ervaren dat de wereld niet vergaat wanneer je je eerlijk uit durft te spreken.”

Op de vraag of ze ooit weer terug de politiek in zou willen, schudt ze glimlachend haar hoofd. “Ik voel nu ook echt dat ik niet voor een ander kan beslissen wat juist is. Wie ben ik om dat te zeggen? Vrijheid is de enige weg. Bovendien geloof ik dat deze tijd gaat over collectief leren om verantwoordelijkheid te nemen voor ons eigen leven.” In plaats van ergens tegen aan te schoppen, richt Stefanie zich bij KVBM nu op de oplossing. Ze krijgt er ontzettend veel energie van om te bouwen aan een nieuwe samenleving. En om te werken binnen zo’n rijk en divers team van gelijkgestemden.

In een korte tijd heeft Stefanie haar rol zien mee-evolueren met de organisatie zelf, die momenteel een groeispurt doormaakt. “Het is ongekend om te zien hoe snel vanuit niets íets aan het ontstaan is. Zo zie je maar dat, wanneer we onze aandacht richten op wat we wél willen, het heel snel kan gaan.”