baderie

Senioren in Oisterwijk willen vooral goedkope koopwoningen


Bijna alle 654 respondenten, senioren in de gemeente Oisterwijk, willen in Oisterwijk blijven wonen. Het liefste met indien nodig thuiszorg door beroepskrachten.

Wat ook opvalt in de uitslag van het door SVO uitgevoerde woonwensenonderzoek, is dat maar liefst 73% wil blijven wonen in de huidige woning. Van de senioren die nu meteen, indien nodig of later willen verhuizen wil 39% huren en 43% kopen. Van de senioren die willen kopen wil 57% een grondgebonden woning en 43% een appartement. In beide zijn respectievelijk 10% en 8% inwoners die een sociale koopwoning onder de 200.000 euro willen, en respectievelijk 45% en 65% een middeldure woning tot 300.000 euro wensen. De koopwoningen worden in dit onderzoek ingeschaald in goedkope woningen tot 200.000 euro, en middensegment tot 300.000 euro. Bedragen die in de praktijk op dit moment onhaalbaar zijn; het aanbod van woningen in die prijsklasse is in Oisterwijk nihil. In de huidige woningmarkt is een huis onder de 300.000 euro het ‘goedkoopste’ wat er te krijgen is.

Voormalig zwembad De Leye; een van de locaties die mogelijk in aanmerking komen voor betaalbare appartementen (Bron: Gemeente Oisterwijk).

Bij de huurwoningen in zowel grondgebonden als appartementen wil ongeveer een derde onder de huurtoeslag grens van 752 euro blijven. Een verhoudingsgewijs klein deel wil hoge huren betalen. Een aantal inwoners uit onze dorpen geeft aan in de kern Oisterwijk te willen wonen, en wat betreft de voorzieningen is te zien dat met name winkels op loopafstand hoog scoort.

Klik hier en lees de volledige uitkomst van de WoonwensenenquĂȘte