bosch car service

Publiek genoot van padeltoernooi bij Sla Raak Oisterwijk (+ Film)


Afgelopen weekend was er bij Sla Raak een internationaal padeltoernooi.

De finalisten dames (Foto: Paul Francken)

Op zondag 1 augustus vond bij Sla Raak Oisterwijk – tennis & padel de finale plaats van het International Fip Rise Motorola open Padel Toernooi. De drie dagen ervoor waren de kwalificaties met topspelers uit binnen- en buitenland. De vrouwenfinale dubbel was tussen Ana Maria Cabrejas Ruiz (Mexico) / Patricia Martinez Fortun (Spanje) en Malou Ettekoven (Nederland) / Tess van Dinteren (Nederland). Ana en Patricia wonnen die wedstrijd. Bij de heren dubbel speelden Uriel Maarsen (Nederland) / Bram Meijer (Nederland) tegen Jorge Angles (Spanje) / Asier Maqueda Laboret (Spanje). Nederland won deze finale.

De finalisten heren (Foto: Paul Francken)

Er was veel publiek bij beide finales aanwezig. Zij konden genieten van sport, een hapje en een drankje. De aanwezige kinderen konden op de overige velden speelsgewijs een potje Padel spelen. Net zo snel als padel Nederland verovert groeit Sla Raak mee. “De drie padelbanen liggen er nu drie jaar. Eerst werd er een landelijk zogenaamd p250 toernooi georganiseerd en daarna een succesvol p500 toernooi; het hoogste landelijke padeltoernooi,” aldus voorzitter Jeroen van Nistelrooij. De bond benaderde Sla Raak om een internationaal toernooi te organiseren. Uiteindelijk reageerden 50 buitenlandse spelers uit Spanje, Italië Mexico België en Quatar.

Olympische Spelen

Dat padel veel gemeen heeft met tennis en squash blijkt ook uit het deelnemersveld. De Belgische Sabine Appelmans WTA ranking 16e tennisspeelster van de wereld is volledig overgestapt naar padel. Zij vertegenwoordigde België driemaal op de olympische spelen. Ook ex-tennisspeelster Sabine Appelmans is ten prooi gevallen aan de padelmicrobe. “Het is gewoon heel leuk”, vertelt Appelmans in het Sporza Tv programma De Zevende dag. “Voor mij was het tennisballetje mijn eerste liefde en nu is het opnieuw in mijn leven gekomen in de vorm van padel. Ik ben begonnen met vrienden. Eerst één keer per week en daarna vaker.” Sabine en haar partner werden zaterdagmiddag nipt in een driesetter verslagen in de kwartfinale.

Klik en bekijk hier de fotoserie;

Van LOVO is een videoverslag te zien van dit toernooi; de makers hebben hem voor u al op internet gezet: