carnaval 2023

Onze Cora laat ministers rol ook achter zich


Formeel is ze geen Oisterwijkse meer, maar ze komt hier nog graag, en een deel van haar politieke loopbaan heeft ze in Oisterwijk verdiend. Verworven, al is het maar vanwege haar smetteloze staat van dienst, want op echte miskleunen (of erger) hebben we haar nog niet kunnen betrappen.

(voorheen) Minister Cora van Nieuwenhuizen is een bekende in Oisterwijk (Foto: Joris van der Pijll).

Cora van Nieuwenhuizen, voormalig inwoonster en VVD-raadslid van Oisterwijk, later minister, heeft haar ontslag gevraagd en gekregen. De minister van Infrastructuur en Waterstaat gaat ander werk doen. ‘De Koning heeft dit ontslag, op voordracht van de minister-president, op de meest eervolle wijze verleend, onder dankbetuiging voor de vele gewichtige diensten door de minister aan hem en het Koninkrijk bewezen,’ zo laat de Rijksoverheid weten.

Klimaat

Van Nieuwenhuizen gaat de Vereniging Energie-Nederland voorzitten. Dat is de branchevereniging van de Nederlandse energiebedrijven. ‘De komende periode is cruciaal, er zijn belangrijke besluiten nodig om de klimaatdoelstellingen van 2030 en 2050 te halen. Daarom zijn wij erg blij dat we een voorzitter hebben gevonden die met haar ervaring en daadkracht de komende essentiële fase in de energietransitie vanuit Energie-Nederland kan begeleiden.’ Aldus Patrick Lammers, vice-voorzitter Energie-Nederland: ‘Met de komst van Cora als voorzitter van Energie-Nederland krijgt onze vereniging een zeer ervaren bestuurder. Met haar ervaring in zowel Nederland als Europa kan Energie-Nederland samen met de leden de energietransitie verder gaan versnellen.’

Wie weet

Na de Credit Lyonnais Bank Nederland, Dierenartsenpraktijk Oisterwijk, Freelance economisch geografe, Gemeenteraadslid Oisterwijk, Lid van Provinciale Staten, Provinciebestuurder Noord-Brabant, Tweede Kamer, Europees Parlement, Minister van Infrastructuur en Waterstaat en nu Voorzitter Vereniging Energie-Nederland…

Wie weet straks Minister President, Burgemeester van Amsterdam, Commissaris van de Koning… ?