The Make

Kinderen Petje af Oisterwijk lezen voor op De Vloet


Tijdens de Week van de Verbinding van 20 tot 24 september organiseert Petje af een voorleesmiddag bij verzorgingshuis De Vloet.

Tijdens een eerder bezoek van Petje af aan Amaliazorg bleken ouderen en kinderen een gouden combinatie. Vandaar dat Petje af erg blij is met de uitnodiging van De Vloet en de Bibliotheek om te komen voorlezen op woensdagmiddag 22 september van 15:00 tot 16:00. Petje af deed ook mee aan de Week van de Verbinding van 2020. Het thema was toen Duurzaamheid en de kinderen gingen met bekende Oisterwijkers in gesprek over klimaatverandering en armoede. Ze hebben hier veel van geleerd. Zoals een mening vormen over een maatschappelijk probleem en deze presenteren aan een grote groep volwassenen. Tijdens de voorleesmiddag kunnen kinderen weer nieuwe talenten ontdekken. En de ouderen genieten van de verhalen en het contact met kinderen.

De voorleesmiddag is niet alleen voor kinderen die lid zijn van Petje af. Alle kinderen die lezen leuk vinden mogen zich aanmelden. Hou je niet zo van lezen en wil je toch komen? Geen probleem. Het is ook leuk als je een mooi verhaal vertelt of als je iemand wilt interviewen. Misschien hebben de bewoners van De Vloet zelf mooie verhalen of spannende avonturen die ze willen delen.

Wil je meedoen? Aanmelden kan tot 5 september door een mailtje te sturen aan hartvanbrabant@petjeaf.nl

Diploma-uitreiking bij Petje af


Over Petje af

Ondanks dat Nederland een ontwikkeld land is, zijn gelijke kansen om talenten te ontdekken en te ontwikkelen helaas niet vanzelfsprekend. Stichting Petje af is er al jaren van overtuigd dat de plek waar de wieg heeft gestaan nooit de kansen in de toekomst mag bepalen. Door middel van een inspirerend praktijkprogramma ontdekken kinderen van 10 – 14 jaar bij Petje af in 30 zondagen per jaar de wereld: ze komen in aanraking met verschillende rolmodellen en beroepen, gaan op excursie en doen activiteiten gerelateerd aan kunst, cultuur en gezond gedrag. De kinderen worden zich zo bewust van hun talenten en mogelijkheden, ontwikkelen een positief zelfbeeld en worden gemotiveerd om te bouwen aan een kansrijke toekomst.

 

DTZ logo low