The Make

Jeugdvakantieweek Moergestel van start


De jeugdvakantieweek in Moergestel is maandagmorgen weer begonnen. Het thema van dit jaar is “De grote JVW record show”.De eerste uitdagingen vonden plaats onder de noemer “Crazy88”. De kinderen moesten allerlei opdrachten uitvoeren in de wijken. Heel de week staat het thema in het vestigen van records.

Diverse opdrachten in de wijk (Foto: Paul Francken).

Vorig jaar kon de jeugdvakantieweek niet doorgaan in verband met corona. Dit jaar hebben er zich 120 kinderen aangemeld. Beduidend minder aanmeldingen dan de voorgaande jaren. De oorzaken hiervan zijn dat de jeugdvakantieweek een week eerder valt in de zomervakantie. De begeleiding van de kinderen valt grotendeels in handen van studenten, die in de laatste week zich weer voor moeten bereiden op een nieuw studiejaar en daardoor moeilijk beschikbaar zijn. Ook zijn er nog veel kinderen op vakantie.

Meteen een vrolijke boel (Foto: Paul Francken).

Voor het eerst dit jaar wordt er een continurooster aangehouden. Kinderen worden tussendoor niet meer opgehaald om thuis te lunchen. De jeugdvakantieweek duurt nog tot en met vrijdag 27 augustus. Zoals gewoonlijk zal de week vrijdag afgesloten worden met een optocht door de wijk en aansluitend een kinderdisco in Den Boogaard.