The Make

Inwoners opgesloten in huis nadat brandweer lift sluit van Oisterwijkse seniorenflat (Update)


De Oisterwijkse brandweer heeft na de zoveelste melding van een defecte lift, waarbij bewoners in de lift zaten opgesloten, besloten de lift buiten gebruik te stellen.

Brandweer neemt lift seniorenflat buiten gebruik (Foto; Toby de Kort).

Ook dinsdag was het weer raak; inwoners die vast zaten in de lift. Afgelopen week zou dat al vijf keer het geval geweest zijn; dit jaar volgens bewoners al minstens twintig keer. Leystromen, eigenaar en verhuurder, heeft gezegd dat men er mee bezig is, maar de bewoners zien zich opgesloten. De lift is er voor mensen die slecht ter been zijn, en die kunnen nu niet of erg moeizaam hun huis verlaten.

Een woordvoerder van Leystromen laat weten de situatie ernstig te betreuren en begrijpt het besluit de lift buiten gebruik te nemen. De verhuurder gaat zo snel mogelijk zorgen voor een medewerker ter plaatste die hand en spandiensten kan verrichten voor de mensen die door het uitvallen van de lift in problemen komen. Ook is actie ondernomen om te voorzien in een noodlift; deze wordt woensdag geplaatst. Later zal bekeken worden of er een nieuwe lift komt, maar men wil nu eerst snel zorgen voor een werkbare situatie.

Lees hier meer over de problemen met de lift.