genieten

Floor Verhoeven uit Oisterwijk wint WK vissen (+ Film)


De Lage Vaart bij Lelystad was op zaterdag 21 en zondag 22 augustus het decor van het 27e WK Damesvissen. Namens gastland Nederland was ook Floor Verhoeven uit Oisterwijk aanwezig.

Floor werd dit weekend wereldkampioen dobbervissen voor dames. Een geweldig mooie prestatie, van harte gefeliciteerd!

Floor Verhoeven wint WK vissen voor dames

Na een trainingsweek met volop regen was het zomerse weer op zaterdag 21 augustus – de eerste wedstrijddag – een verademing voor de acht deelnemende landen. Net als alle veertig deelnemers ving Floor Verhoeven het eerste half uur vooral (zeer) kleine vis, om pas later in de wedstrijd ook een mooie brasem en een serie grotere voorns te noteren. Haar totaal van 5,032 kilo was goed voor bijna de helft van alle vis die Team Holland deze dag ving. Floor won niet alleen overtuigend haar vak, maar nam ook de leiding in het individuele tussenklassement. Als team stond Nederland na de eerste dag tweede achter Italië. Op dag twee hield Floor haar sterke lijn vast door opnieuw uiterst secuur te vissen. “Vanaf het begin ving ik alweer vis en zo zat ik meteen weer lekker in de wedstrijd”, blikt ze terug. “Zelfs toen de regen later met bakken uit de hemel viel, bleef ik maar vangen.” Met een dagtotaal van 2,1 kilo vis werd Floor tweede in haar vak, waarmee ze de koppositie in het individuele klassement vasthield en haar eerste gouden plak ooit op een WK veroverde.