carnaval 2023

Floor Verhoeven uit Oisterwijk naar WK vissen


De Lage Vaart bij Lelystad is op zaterdag 21 en zondag 22 augustus het decor van het 27e WK Damesvissen. Namens gastland Nederland doet onder meer Floor Verhoeven uit Oisterwijk een gooi naar de titel.

Floor Verhoeven uit Oisterwijk doet mee aan WK vissen voor dames.

Als dochter van bondscoach Stefan Verhoeven weet Floor zich niet alleen gesteund maar ook gecoacht door haar vader. Dat het kampioenschap afgelopen jaar niet doorging, was vooral een teleurstelling maar gaf de Oisterwijkse en haar teamgenoten wél de kans om extra vaak op het parcours te trainen. Daardoor heeft Floor goede hoop op een podiumplek. “We kennen de Lage Vaart inmiddels allemaal goed en komen daardoor waarschijnlijk niet voor grote verrassingen te staan.”

Kleine opluchting
Organisator Sportvisserij Nederland zat lang in onzekerheid over de doorgang van het evenement, maar kon eind juli definitief groen licht geven. “Dat was toch wel een kleine opluchting, want we werken hier al bijna twee jaar naar toe. We zijn ontzettend blij dat dit evenement nu eindelijk door kan gaan”, aldus Piëtte van Hoorn, manager Wedstrijden bij Sportvisserij Nederland.

Bondscoach Jan van Schendel is voorzichtig positief over de verwachtingen: “We vissen in eigen land dus het doel is een medaille – het liefst goud – maar er zijn meer teams die daar aanspraak op kunnen maken. Met een mix van enkele individueel wereldkampioenen en jong talent hebben we kwaliteit genoeg. Feit is ook dat de teammedaille nog ontbreekt. Hopelijk kunnen we die dit jaar aan de Lage Vaart eindelijk veroveren.”