bosch car service

Doneer aan KWF tijdens de collecteweek in Oisterwijk


Tijdens de nationale collecteweek van KWF Kankerbestrijding, van 5 tot en met 11 september, wordt in Oisterwijk weer huis-aan-huis gecollecteerd.

Oisterwijkers die iets over hebben voor het goede doel kunnen op verschillende doneren: contant, door munt- of briefgeld in de collectebus te doen. Met hun telefoon, door een QR-code te scannen (zie onder). Of door emballage (lege flessen) in te leveren bij Albert Heijn en Jumbo. In Haaren zal tijdens deze collectweek net als vorig jaar door de collectanten volledig online gecollecteerd worden.

Coördinatieteam KWF Oisterwijk: MasjaVlaminckx, Hélène van Velzen, Noortje Zebregs en Enid van der Eerden.

Enid, vrijwilliger van het coördinatieteam KWF gemeente Oisterwijk, is blij dat er dit jaar weer volop gecollecteerd kan worden. Door de coronacrisis was de landelijke opbrengst vorig jaar ongeveer een derde lager dan normaal: € 4,2 miljoen in plaats van € 5,8 miljoen.

1 op de 3
“We hopen dit jaar weer meer geld op te halen voor kankeronderzoek en -zorg”, zegt Enid. “Dat is hard nodig, want nog altijd krijgt 1 op de 3 Nederlanders kanker. Bovendien heeft de kankerzorg flink te lijden gehad onder de coronacrisis. Veel operaties zijn uitgesteld, diagnoses later geconstateerd. Voor al die patiënten is het belangrijk dat zorg snel weer op volle sterkte komt.”

Aan de deur
Bewoners van de kernen Oisterwijk en Heukelom kunnen tussen 5 en 11 september een collectant aan de deur verwachten. Behalve een donatie met contant geld kun je ook contactloos via een QR-code doneren. Die scan je met je mobiele telefoon. Je betaalt vervolgens veilig, anoniem en eenmalig via iDEAL.

Sommige collectanten verruilen hun collectebus dit jaar voor een collectebord. Tref je een collectant met collectebord aan de deur, kun je uitsluitend met QR-code doneren. “Zij nemen geen contant geld aan”, legt Enid uit. “We doen dit bij wijze van proef. De verwachting is dat het contante geld binnen een paar jaar helemaal uit de collecte verdwijnt. Zo doen we vast wat ervaring op.” Die trend ziet KWF nu al opkomen. In 2019 ontving het fonds landelijk nog € 377.000 aan digitale donaties, in 2020 was dit maar liefst € 1,5 miljoen.

Yvonne, wijkhoofd in Haaren geeft aan: “In Haaren zijn we één van de voorlopers die voor een 100% online collecte gaat. Onze collectanten gaan niet langs de deuren maar delen hun eigen QR-code online o.a. via whatsapp en social media. Ook op deze manier doneer je veilig, anoniem en eenmalig via iDEAL.” In Moergestel wordt er voor het KWF gecollecteerd tijdens de Goede Doelen Week.

Statiegeld
Bij de supermarkten van Albert Heijn en Jumbo in Oisterwijk is het ook mogelijk om via de emballagebonnen te doneren. Verzamel dus al je lege flessen en kom ze in de week van 5 tot en met 11 september inleveren als je boodschappen komt doen bij Albert Heijn en Jumbo.

Vrijwilligers
Wil je in de toekomst ook helpen om zoveel mogelijk geld op te halen? De collecteteams in Oisterwijk en Haaren zijn altijd op zoek naar extra vrijwilligers. Meld je aan als collectant of voor een andere vrijwilligersfunctie, klik hier.

Gebruik deze QR code voor digitale donatie aan KWF.

Voor de goede orde: Onderstaande donatieknop is niet voor het KWF, maar ter ondersteuning aan onze website. Ook zeer welkom, maar dat u zich niet vergist!

 

DTZ logo low