anytime

Binnenkort is Oisterwijk weer schoon


Op 18 september is het World Cleanup Day. Door het hele land (en wereld) organiseren mensen leuke opschoonacties om samen hun buurt of straat een opfrisbeurt te geven. Ook in onze gemeente!

zappers op art

In Oisterwijk zijn vrijwilligers actief die zwerfafval verzamelen.

Het programma begint om 10.30 uur met koffie/thee en wat lekkers. Daarna mogen de deelnemers zelf op pad om te gaan ZAPpen. Als we met z’n allen de handen uit de mouwen steken, is de buurt al snel een stuk schoner. Uiteraard houdt iedereen zich tijdens de actie ook aan de coronamaatregelen vanuit het RIVM. Hopelijk doe je ook mee op 18 september. Ongeveer een week van te voren krijgen de deelnemers bericht met instructies.

Ruim jij mee op? Meld je dan uiterlijk woensdag 8 september (geef meteen dieetwensen door bij je aanmelding) aan bij de coördinator van de Zwerf Afval Pakkers in jouw dorp:

• Coördinator ZAPpers Moergestel is dhr. Jos Meijer: jmj.meijer@yahoo.com
• Coördinator ZAPpers Oisterwijk en Heukelom is mevr. Philo Ijpelaar: ijpelaar1@home.nl
• Coördinatoren ZAPpers Haaren zijn dhr. Willem Ligtvoet en mevr. Marieke Spijkers: wamligtvoet@gmail.com

Het hele jaar door is een club vrijwilligers actief in onze gemeente om zwerfafval op te ruimen: de Zwerf Afval Pakkers (ZAPpers). ZAPpers bepalen zelf hoe vaak en wanneer ze zich inzetten om de buurt schoon te houden. Zij krijgen van de gemeente een hesje, een ring, vuilniszakken en een grijper. Gevulde vuilniszakken van de ZAPpers mogen naast afvalbakken of containers worden neergelegd en gaan gratis mee.

 

DTZ logo low