The Make

Bezwaren tegen GSM zendmast op AZC Oisterwijk


Omwonenden van het AZC in Oisterwijk hebben bezwaren geuit tegen een GSM zendmast op het AZC in Oisterwijk. Volgens hen staan in de vergunningaanvraag tal van fouten, is aan deze direct omwonenden niets gevraagd, en worden zij geschaad in hun woongenot.

Hulpdiensten op AZC Oisterwijk zouden naast het C2000 systeem ook meer behoefte hebben aan GSM bereik (Foto: Toby de Kort).

Het gaat hier om eigenaren van de woningen op Villapark Hermitage; een kleinschalig park met kleine bungalows direct gelegen naast het AZC in Oisterwijk. Volgens de bezwaarmakers zou de bereikbaarheid van hulpdiensten voor het AZC een argument zijn, maar de bewoners bestrijden de noodzaak daarvan met onder andere de vermelding van een vaste C2000 verbinding op het AZC terrein. ‘Wat ronduit verbazend is en ook niet wordt toegelicht, is dat in de toelichting staat dat de gemeente Oisterwijk zelf COA heeft verzocht om een vergunningsaanvraag in te dienen. Het belang van de gemeente om dit te vragen, is volstrekt onduidelijk,’ zo merken de bezwaarmakers op.

Er zou verder alleen een belang overblijven voor de tijdelijke bewoners op het AZC. Daarbij zou de zendmast permanent zijn, terwijl het AZC een tijdelijke invulling van de locatie betreft. Tot slot merken de bezwaarmakers op dat de zendmast volgens de aanvragers is gelegen vanaf ‘Stacaravan- en Bungalowpark De Lork op circa 270 meter afstand en camping De Reebok op circa 500 meter afstand.’ De afstand tot andere omliggende parken wordt als argument in de aanvraag vermeld, maar men gaat voorbij aan het feit dat Villapark Hermitage tussen de 60 en 150 meter afstand van de mast is gelegen, en met hen zou ook geen overleg geweest zijn.

De bezwaarmakers stellen een andere locatie voor, mocht de mast er alsnog moeten komen (zie onder). Deze mast is overigens niet te verwarren met de eveneens tegen bezwaren aanlopende plaatsing van een C2000 zendmast (klik hier). Ook die is er voor de hulpdiensten, en ook die komt er vanwege met name het AZC, maar dat betreft een andere mast op een andere locatie.