anytime

Beeldbank Oisterwijk: Reisje door Brabant in 1942


De Beeldbank in Oisterwijk toont u films van vroeger en nu. Wekelijks presenteren de vrijwilligers van de beeldbank u een film, die u in de Beeldbank terug kan vinden.

Tocht door Midden-Brabant, augustus 1942

Fragment ui de film uit 1942

Een trip per auto en trein door Midden-Brabant middenin het oorlogsjaar 1942. We zullen niet zeggen dat de film je het gevoel geeft er ‘bij te zijn’, maar het is toch bijzonder om het Brabantse landschap aan je voorbij te zien gaan in deze beladen periode. Het is augustus 1942. Enkele Duitsers maken een autotrip naar Eindhoven vanuit omgeving ’s Hertogenbosch. Vanuit Eindhoven wordt vervolgens de trein naar Tilburg genomen waarbij in Oisterwijk wordt gestopt. Het stationnetje ziet er heel anders uit dan heden ten dage, maar ’n stille getuige verraadt dat het Oisterwijk betreft; de watertoren links op de foto.

Klik en bekijk de Beeldbank van Oisterwijk