glasvezel

Zwemplas Streekpark Klein Oisterwijk weer veilig


De provincie heeft eerder een negatief zwemadvies afgegeven voor de zwemplas Streekpark Klein Oisterwijk, maar dat is ondertussen weer goedgekeurd.

Recreëren in ’t groen, bij Klein Oisterwijk (Foto: Joris van der Pijll).

Aangewezen zwemwaterlocaties in Brabant worden regelmatig gecontroleerd op veiligheid en waterkwaliteit. Als daar aanleiding voor is, kan de provincie een zwemverbod of negatief zwemadvies instellen. Een negatief zwemadvies houdt in dat zwemmen in de betreffende plas wordt ontraden, maar (op eigen risico) nog wel mág. Het negatief zwemadvies wordt ingetrokken als een structurele verbetering van de waterkwaliteit is aangetoond. Dat is afgelopen week gedaan; het water is weer goed.

Tijdens het zwemseizoen (1 mei tot 1 oktober 2021) kunt u veilig zwemmen op de aangewezen locaties. Die zijn te herkennen aan de informatieborden ter plekke. De aangewezen locaties zijn te vinden op de landelijke website www.zwemwater.nl. Zwemmen op niet-aangewezen locaties wordt altijd afgeraden.