vacature

Zomerzin kunsttentoonstelling in Oisterwijkse Lodewijkskerkje


Kunstenaars tonen de zaterdagen in de zomermaanden hun werken in het Oisterwijkse Lodewijkskerkje. De entree is gratis.

De zaterdagmiddagen van 3 juli tot en met 12 september van 13:30 tot 16:30 uur, en de Open Monumentendag op zondagmiddag 13 september van 12.00 tot 16.30 uur kunt u een kijkje nemen bij de kunsttentoonstellingen in het Lodewijkskerkje aan de Kerkstraat 64 in Oisterwijk. Onder de titel Zomerzin presenteren achtereenvolgend:

Een luchtfoto van O’snap

O’WIJK DOOR DE OGEN VAN 30-ERS

Stef en Wouter, twee vrienden opgegroeid in dezelfde Oisterwijkse straat en de mannen achter O’Snap, brengen tijdens deze expositie Oisterwijk vanuit een uniek perspectief in beeld middels fotografie. Een andere kijk op de Parel in ‘t groen. Ze nemen je graag mee in hun reeks.
Stef van Amelsvoort, sportdocent en Wouter van den Dries, online marketeer met beide een passie voor film en fotografie. Ze leggen hun onderwerpen op realistische wijze vast, rauw en echt.
Werk van O’snap is ook te zien op websites van een aantal O’wijkse middenstanders. Zij nemen, voor zover hun werk dat toelaat, opdrachten aan.

• ZA 3, 10, 17 & 24 JULI

MIJN STRAAT VERBEELD

Geïnspireerd op de straat.

Verschillende kunstenaars hebben zich door het lied “Mijn Straat” laten inspireren om een kunstwerk te maken. Tijdens deze zaterdagmiddagen kunt u getuige zijn van de presentatie van het project: een expositie van de kunstwerken waarbij het lied ten gehore wordt gebracht.
Mario van der Linden, schrijver van het lied, koppelt hierin herinneringen aan straatbeelden. Met de zin ‘Ik schilder mijn wereld …’ hebben een 7-tal kunstenaars op zijn uitnodiging hun eigen verbeeldingen van dit lied gemaakt.
Alphons Arts, Bosena Grykien, Onny de Bont, Gerard Schilder, Karin van den Elzen, Marie-José van der Linden, Bert Megens.

• ZA 31 JULI, 7, 14 & 21 AUGUSTUS

GLASKUNST

Glas waar je doorheen kunt kijken en dat bescherming biedt, kennen we allemaal. Maar als Glas Kunst wordt, gaan we er anders naar en door kijken en ervan genieten. Het beleven van de kleuren en het spel van het licht.
Inne van Bergenhenegouwen en Josette Meeuwis hebben een mooie collectie glaskunst bij elkaar gebracht.
Zij schilderen met glas; door verschillende technieken, zoals tiffany, glasfusen en glas in lood te combineren ontstaan er bijzondere schilderijen.
De schilderijen zijn te koop; ook nemen zij opdrachten aan.

• ZA 28 AUG & 4, 11 & ZO 12 SEPTEMBER

Glaskunst