bosch car service

‘Yes we mogen weer’ valt verkeerd bij Oisterwijkse Jaarmarkt


Een vrolijk kaartje van de gemeente met een ‘Yes, we mogen weer’, werd opgevolgd met een gesprek over de ‘mogelijkheden’. De organisatie van de Oisterwijkse Jaarmarkt wordt echter gedwongen het bijltje erbij neer te gooien.

Deze drukte op de jaarmarkt kan nu nog niet…

Vorige week nog had de organisatie enige hoop, door de datum van het evenement te verplaatsen naar augustus. Het heeft niet mogen baten. Onder verantwoordelijkheid van burgemeester Hans Janssen, hebben de ambtenaren van Gemeente Oisterwijk een aantal eisen neergelegd, die neerkomen op een bijna letterlijke onneembare vesting.Oisterwijk mag dan middeleeuwse stadsrechten hebben, maar dit gaat de organisatie te ver.

Marktmeester Peter Rozen: ‘Wij zijn geconfronteerd met eisen die hun gelijke niet kennen. De markt moet geheel omhekt worden met één ingang en één uitgang. Eén persoon eraf, dan één erop. Wij moeten een 20-tal extra medewerkers hebben om de 1.5 meter te handhaven. Bij alle wegafzettingen moeten verkeersregelaars geplaatst worden. Wij moeten rondom voldoende toezicht houden op de hekken dat daar niemand overheen klimt. De horeca en winkels moeten geheel worden gescheiden van de markt, met hekken, maar dan zo dat bezoekers bij de horeca en winkels kunnen komen zonder over de markt te moeten lopen.’

Yes!
Het is ondoenlijk om de centrumstraten op deze manier af te sluiten. ‘Dit betekent dat wij een soort van Chinese muur moeten bouwen en een Romeins legioen aan medewerkers nodig hebben.’ De jaarmarkt kan hierdoor niet doorgaan. Extra zuur vindt Rozen het, dat de organisatie kort vooraf van dezelfde gemeentelijke organisatie een vrolijk kaartje heeft ontvangen. ‘Dat kaartje met  “yess! We mogen weer” is enkel geschikt om ons achterwerk mee te reinigen.’

Lees ook: Oisterwijkse evenementen kampen nog met beperkingen