baderie

U krijgt vandaag de groeten uit Malawi


Deze week krijgt u de groeten uit:

Malawi

Mariska en Aaron doen u de groeten vanuit Malawi

Ik ben geboren in Boxtel, tot mijn 12e opgegroeid in Haaren en heb daarna in Oisterwijk gewoond. Ik ben begin juni met mijn vriend Aaron (geboren in Malawi) en zoontje naar Malawi verhuisd om ons in te zetten voor stichting OneHeartMalawi. Gedurende mijn studie en werk ben ik mij heel bewust geweest van de kansen die mij gegund zijn. Voor het grootste deel komen deze voort uit het simpelweg in Nederland geboren te zijn. In Malawi is de kans op een opleiding echter alles behalve vanzelfsprekend, voor de meeste jongeren stopt het onderwijs namelijk al na de basisschool. Aaron verwoordt het als ‘people in Malawi live by chances, not by choices’.

Daarom richten wij ons op jongvolwassenen in Malawi. Met de donaties die we ontvangen, bouwen we een centrum waar zij terecht kunnen om een vak te leren, zoals lassen en naaien. Wij zien er in Malawi op toe dat alle donaties bij de lokale bevolking terecht komt. De lokale bevolking zorgt ervoor dat het centrum gebouwd wordt en zij zullen ook de trainingen gaan geven. Wij ontvangen als oprichters op geen enkele manier een vergoeding en betalen zelfs de transactiekosten van alle donaties. Ook hebben wij een ANBI status waardoor giften aftrekbaar zijn van inkomsten- of vennootschapsbelasting. Zelfs met een kleine donatie kun jij al een groot verschil maken! Wil jij meer lezen over het project, contact opnemen of doneren? Bezoek dan eens www.oneheartmalawi.com.

Mariska Pijnenborg
Doe mee! Vanaf uw woonadres of vakantie!

Kent u of bent u een huidig of voormalig inwoner uit Haaren, Heukelom, Moergestel of Oisterwijk, die in een bijzonder land woont of op een bijzondere plek komt? Mail via mail@oisterwijknieuws.nl een leuke rechtenvrije foto met korte groet!

Klik hier en lees de volledige serie