Krekul

Slecht woningbouwplan in Oisterwijk zorgt voor eindeloos soebatten


Het plan kwam driemaal in de raad, werd twee keer teruggestuurd vanwege bezwaren, en de derde keer aangenomen met een opdracht aan de toenmalige wethouder; er moest nog wel wat aan gesleuteld worden.

Het pand dat er voorlopig niet komt (Bron: Leystromen)

Nu na 2,5 jaar is er ‘nog geen schop de grond in’, want zowel omwonenden als bedrijven hebben bezwaren. Die laatste hebben deze week van de Raad van State gelijk gekregen en daarmee is de bouw van deze zo enorm nodige sociale woningen terug bij af.

27 Woningen zouden er gebouwd worden in een klein appartementenblok op KVL. Woonstichting Leystromen heeft het ontwerp klaar liggen. De plek is echter dermate ongelukkig gekozen ten opzichte van bestaande bouw, dat eerste de raad, later de bedrijven, en nu ook de rechter aangeeft dat dit vanwege verkeers(on)veiligheid niet verstandig is. Het was een situatie die al vrij snel vanaf het begin van dit plan werd aangegeven, maar bij de gemeente dachten ze schijnbaar dat de aanhouder zou winnen.

Volgens de rechter heeft de gemeente onvoldoende oog gehad voor die vreemde verkeerssituatie. Vrachtwagens die achteruit moeten insteken direct naast een woonblok is ongewenst. Mogelijk dat die bedrijven op termijn vertrekken, maar vooralsnog is dat niet het geval.