Krekul

Opnieuw discussie over huisvesting arbeidsmigranten in Haaren (Update)


Na Heukelom en Haarendael, is er nu de vraag of een pand in het dorp Haaren geschikt is voor huisvesting van arbeidsmigranten. VVD Oisterwijk stelt er vragen over aan burgemeester en wethouders; het project gaat hiermee in ieder geval niet onopgemerkt door de vergunningenmolen.

Recent heeft het college (burgemeester en wethouders) een vergunning afgegeven om het kantoorpand gedurende drie jaar in gebruik te nemen als woonhuis. Op die vergunning is nog bezwaar mogelijk. Ton van de Ven vraagt namens de VVD: ‘Is het uw college bekend dat in het pand klaarblijkelijk Poolse arbeidsmigranten worden gehuisvest?

De VVD heeft van bezorgde inwoners het verzoek gekregen hier navraag over te doen. Ook wil de partij weten hoeveel arbeidsmigranten er komen, en of  er ook een uitzendbureau komt. Met name ook de gevolgen voor zowel de bewoners als omgeving. Denk aan veiligheid, verkeersbewegingen ‘en mogelijk andere overlast in deze kleine rustige woonwijk’. Tot slot vraagt de partij om de bezwaarperiode op te schuiven, omdat deze nu bekend is gemaakt in de vakantieperiode.

Update: Arbeidsmigranten wonen er al

In reactie op bovenstaande, hebben we van de toekomstig eigenaar Klaas Kroot informatie ontvangen. Volgens hem wonen er op dit moment al een maand lang arbeidsmigranten, en hebben hij en de huidige eigenaar van buurtbewoners geen klachten ontvangen of is hen niets bekend over onrust bij omwonenden. Kroot krijgt het pand in januari 2022 in bezit, en wil de woning daarna opsplitsen in twee starterswoningen. ‘Gemeente heeft al aangegeven hier aan mee te willen werken.’ Tot die tijd kan de huidige eigenaar het pand tijdelijk verhuren. ‘Dus dat is feitelijk leegstandsbeheer.’

 

 

Erfbosch 1 in Haaren (Bron: Google Maps)