vacature

Oisterwijkse Stadsgidsen vertellen over de VVV


Oisterwijk had een van de oudste VVV’s! In het “Nieuws van de dag” (een Amsterdams dagblad) stond op 30 augustus 1886 al een advertentie van VVV-Oisterwijk waarin kamers in hotels en bij particulieren werden aangeboden.

Een VVV Oisterwijk-folder uit 1911 met op de achterkant de spoorwegdienst. In de folder was ook een wandelkaart met vermelding van belangrijke gebouwen en de namen van de vennen. Ook adverteerde de plaatselijke middenstand.

Er werd ook een circulaire verspreid waarin gewezen wordt op “de gezonde luchtstreek, de gunstige ligging en de fraaie boschrijke omgeving”. Op 22 juni 1908 kwam het tot de oprichting van de “huidige VVV”. Er werd een uitklapbare folder uitgegeven waarin een wandelkaart, vermelding van bijzondere gebouwen, advertenties van de lokale middenstand en een spoorwegdienst. In 1912 werden er in Oisterwijk al meer dan 100.000 vertrekkende en aankomende reizigers geregistreerd! In 2020 heeft de gemeente Oisterwijk echter besloten na 134 jaar het landelijk herkenbare VVV-merk te verlaten en te veranderen in TIP, ofwel het toeristisch informatie punt Oisterwijk.

De Stadswandeling kan weer!

Deze en nog veel meer wetenswaardigheden worden u verteld tijdens de stadswandeling “van kerk tot kerk”. Zondagmorgen 15 augustus zal een stadsgids u vertellen over het rijke verleden van Oisterwijk, over historische panden, monumenten, kerken en markante personen. Maar ook over het ontstaan van de “Parel in het groen”. U kunt individueel deelnemen aan deze twee uur durende stadswandeling. Vertrek om 10:30 vanaf de Joanneskerk aan De Lind. Graag vooraf reserveren via info@stadsgidsenoisterwijk.nl of via Huib Nouwens 0653195216. Kosten € 5 per persoon.