lezing goed oud worden

Oisterwijkse Durendael jeugd organiseert activiteitendag voor de jongere jeugd


Derdejaars vmbo-leerlingen van Basis en kader op 2 College Durendael ontvingen donderdag 75 leerlingen uit groep 5 en 6 van basisschool de Tovervogel. Voor hun profielvak Zorg & Welzijn moesten zij zelf een activiteit organiseren binnen het thema ‘bewegen, gezond en samen.’ En dat ging ze goed af.

Ontvangst van de kinderen (Bron: 2 College Durendael).

Bouke en Milou zorgden voor een warme ontvangst en verwezen de kinderen door naar de verschillende onderdelen. Milou: ‘ Wij zijn van de organisatie. Het is onze taak om te zorgen dat vandaag alles op rolletjes loopt. Ik vind dit super om te doen, zeker omdat mijn oppaskindjes er vandaag ook bij zijn. En het is leuk om al deze activiteiten samen te kunnen organiseren voor de kinderen.’

Zo konden de kinderen onder andere zelf pizza’s beleggen, een eigen TikTok maken, zaklopen en andere oud-Hollandse spelletjes spelen. De leerlingen van basis  en kader hadden zich uitstekend op hun taak voorbereid. Bij elk onderdeel waren zij aanwezig als begeleider en ook liepen ze met de kinderen mee langs de verschillende activiteiten. 

In de keuken werden pannenkoeken gebakken die de kinderen mochten versieren en in het restaurant maakten zij van watermeloen en ander fruit een gezonde pizza. In de andere lokalen was het een drukte van belang met zaklopen, koekhappen, spijkerpoepen en blikgooien. Ook mochten ze een doeltrap oefenen bij het EK schieten. In  de tussentijd had Ties buiten zijn handen vol aan het bakken van de pizza’s in de houtoven.

‘Al met al een hele geslaagde ochtend voor onze leerlingen,’ vinden de juffen en meesters van de Tovervogel. ‘Fijn dat we hier zo goed ontvangen zijn, dankjewel!’