vacature

Oisterwijks Mantelzorgcafé kan weer van start


In 2020 werd gestart met het maandelijkse mantelzorgcafé. Helaas is dit door Corona stil komen te liggen. De ontmoetingen worden binnenkort hervat.

Ontmoeten bij het Mantelzorg Café in Oisterwijk.

Het mantelzorgcafé vindt iedere laatste donderdag van de maand plaats van 15.00 tot 17.00 uur beneden in de Tiliander. U bent van harte welkom bij het mantelzorgcafé op donderdagmiddag 29 juli om gezellig samen even een kop koffie of thee te komen drinken en/of ervaringen uit te wisselen. Gewoon even wat tijd voor uzelf!

Juist nu ‘na Corona’ is er mogelijk nog meer behoefte aan het uitwisselen van ervaringen bijvoorbeeld omdat door Corona de zorg zwaarder was of omdat dit gevolgen had voor de contacten met de omgeving. Andere onderwerpen kunnen zijn dat uw partner niet meer uw maatje is, of dat vader, moeder, partners vergeetachtig wordt etc.

Er is zeker ook aandacht voor de mooie kanten van het zorgen voor iemand, die u dierbaar is. Naast hetgeen u zelf wilt inbrengen, kunt u in dit mantelzorgcafé in de maand juli, waarin velen op vakantie gaan om even aan de dagelijkse sleur te ontsnappen, met elkaar in gesprek over hoe u zorgt voor de broodnodige ontspanning en tips uitwisselen over hoe u uw dagelijkse zorgen even opzij te kunnen zetten. Het is belangrijk om af en toe helemaal te doen wat voor u goed is. Hierdoor wordt de batterij wordt weer opgeladen en kunt u het leven weer wat beter aan.

Reacties van deelnemers tot nu toe zijn: ‘Dit is voor mij erg belangrijk. Even een paar uurtjes weg, lekker kletsen met lotgenoten. Ik kijk er elke keer weer naar uit.’
‘Het mantelzorgcafé is een goede mix van ontspanning en van elkaar leren.’ Ook als u nog nooit geweest bent, nodigen de vrijwilligers u uit om geheel vrijblijvend een keer naar het mantelzorgcafé te komen.