anytime

Monumentendag en zelfs de Oisterwijkse Garagesales sneuvelen aan corona


De coronamaatregelen en de daaraan door Gemeente Oisterwijk gekoppelde praktische invulling is dermate streng, dat diverse activiteiten die in eerste instantie weer konden, als nog zijn geannuleerd.

Familie Van Gils uit ’t Seuverick met de kids op de trampoline (Foto: Carien van de Pas)

Zelf heeft Gemeente Oisterwijk laten weten dat een fysieke samenkomst op Monumentendag niet kan. Wel komt er een serie verhalen in de lokale media over historische plekken en ook zal de Monumentenprijs worden uitgereikt.

En woensdag heeft ook de organisatie van beide garagesales in de wijken Waterhoef en Pannenschuur laten weten te moeten stoppen. Daar was het de bedoeling dat mensen voor hun huis buiten hun spulletjes zouden uitstallen. Recent was die in de wijk Westend en daarop is reactie gekomen; de gemeente stelt strenge voorwaarden; die van september zijn daarom beide geannuleerd.

Voor alle andere activiteiten is het advies, om altijd even onze agenda te raadplegen, en ook bij de organisatie zelf even te kijken of en zo ja hoe deze door kunnen gaan.