vacature

Metamorfose voor Inlooppunt Oisterwijk


De deur ging dicht. Pats boem. Corona gaf weinig keus. Het was extra jammer omdat er zoveel leuke dingen gebeurden in de twee huiskamers van het Inlooppunt aan de Kerkstraat in Oisterwijk. Maar de afgelopen maanden lagen de bingoalletjes plots stil en ook alle andere gezellige middagen werden stopgezet. Noodgedwongen.

Een flinke klus zo te zien…

In deze stilte ontstonden nieuwe ideeën en hebben een aantal vrijwilligers het plan op gevat om beide huiskamers te voorzien van een nieuwe frisse eigentijdse uitstraling. De twee huiskamers ondergaan daarom een complete metamorfose waar het straks voor de gasten goed toeven zal zijn. Het meeste werk wordt verricht door de vrijwilligers zelf. Zij hebben bedacht hoe het eruit komt te zien, de inkoop van de spulletjes verzorgd en allerlei klusjes geklaard. Dat betekende onder meer dat ontzettend veel emmers sop zijn gemaakt om te zorgen dat alles straks weer helemaal spic en span is. Maar ook ontelbare nietjes moesten worden verwijderd uit de oude stoelzittingen, muren geschilderd, alle kasten opgeruimd, gordijnen besteld, kleuren uitgezocht en nog veel meer.

Buiten
Aan de voorkant zijn de plantenbakken weer voorzien van vrolijk zomergoed. Maar ook de binnentuin is onderhanden genomen. Zo hangt er een kleurrijk fotodoek met prachtige foto’s van Oisterwijk, ook ontworpen door vrijwilligers Annie en Kees Goverde.

Nieuwe start
In september gaan de deuren van de vernieuwde huiskamers weer open en zal het weer bruisen van allerlei activiteiten. Iedereen is dan weer van harte welkom voor de lunch, de bingo, sjoelen, yoga, kaarten, bij te praten of creatief bezig te zijn. Want een ding is zeker: de gastvrijheid van het Inlooppunt is niet veranderd! Op de website www.inlooppuntoisterwijk.nl kunt u alvast zien bij welke activiteit u straks wilt aansluiten.

Het doek dat de binnenplaats opfleurt