ondernemers

Maak van voorlezen in de vakantie een feestje


Zomervakantie. Kinderen lezen dan vaak wat minder dan in schoolweken. Beginnende lezers kunnen zo wel 1 of 2 AVI-niveaus terugzakken. Dat kun je voorkomen door thuis met je kind te lezen. De Bibliotheek helpt ouders daarbij: in korte video’s laten ze zien hoe je vakantielezen leuk maakt. Ook kun je een verrassingspakket ophalen in de Bibliotheek en zijn er allerlei leuke jeugdactiviteiten in de zomervakantie.

Samen met je kind bezig zijn met lezen en letters, dat kunnen hele leuke vakantiemomentjes zijn als je het slim aanpakt. Michelle Oolders is lees- en mediaconsulent bij de Bibliotheek Midden-Brabant. Zij weet uit ervaring: “Ouders vinden het soms lastig om hun kind aan het lezen te krijgen en te houden. Maar als je het spelenderwijs aanpakt, dan kost het weinig moeite en scheelt het enorm veel gezeur en geruzie.” In drie korte video’s biedt Michelle inspiratie en tips om thuis aan de slag te gaan met vakantielezen.

Verrassingspakket

Vakantielezen is leuk en nuttig

Soms is het voor ouders lastig om leuke, passende boeken te vinden voor hun kind. Daarom biedt de Bibliotheek deze zomer een extra service aan: het VakantieVerrassingsPakket. Dit zijn kant-en-klare boekenpakketten speciaal voor kinderen uit groep 3 t/m 8. In elk pakket zitten vijf verrassende boeken rondom een leuk thema.
De Bibliotheek Oisterwijk is de hele zomervakantie open. Tijdens de service-uren is iedereen welkom een verrassingspakket te komen halen. Is je kind nog geen lid, dan kun je gratis jeugdlid worden en meteen ook een pakket uitkiezen. Je biebpas geeft dan ook toegang tot de leukste e-books en luisterboeken voor kinderen – ideaal voor lange autoritten naar je vakantiebestemming.

Jeugdactiviteiten
Voor alle thuisblijvers zijn er in de Bibliotheek Oisterwijk en andere Bibliotheken in de buurt ook allerlei leuke jeugdactiviteiten. Kinderen kunnen in de zomervakantie gratis meedoen aan een boekensafari, meebouwen in de Minecraft Werkplaats of komen luisteren naar onze Brabantse voorleeskampioen Sam. Ook voor peuters en kleuters is er van alles te doen, van picknicklezen tot een leuke poppentheatervoorstelling.

In de Bibliotheek Oisterwijk is er elke woensdag in de vakantie iets te doen! Ben je in Oisterwijk op vakantie? Dan hebben we ook op 21 juli al activiteiten voor je geregeld.
De videotips & alle verdere informatie over vakantielezen zijn te vinden op de website van de Bibliotheek: www.bibliotheekmb.nl/vakantielezen