genieten

Jaarmarkt Oisterwijk verzet maar nog onzeker of het door kan gaan


Vorig jaar moest hij worden geannuleerd; dit jaar kan het misschien wel; misschien!

De datum van de geplande Jaarmarkt in Oisterwijk is verzet naar 1 augustus van 10.00 tot 17.00 uur, omdat dan de regelgeving rondom corona naar verwachting soepeler is. Vorige week al was bekend dat organisaties van dergelijke activiteiten het zwaar hebben, omdat er bij deze normaal openbaar vrij toegankelijke evenementen eigenlijk toegangscontrole zou moeten zijn. Met tienduizenden bezoekers op één locatie kan nu alleen nog met entree voor mensen met vaccinatie- of testbewijs, dus hek er om, inschrijving en controle met de coronacheck-app. Omdat dit haast onrealistisch zware eisen zijn, heeft de organisatie besloten de datum te verplaatsen naar 1 augustus, in de hoop dat er dan net iets meer kan.

Deze drukte op de jaarmarkt kan nu nog niet…

Maar, marktmeester Peter Rozen staat nog niet te juichen. Er zijn vanuit de landelijke en lokale overheid eisen neergelegd die dermate zorgen baren, dat hij zich afvraagt of het wel lukt. ‘Ik ben bang dat er dit jaar geen jaarmarkt komt.’ Het zou een domper zijn, want dit jaar bestaat de jaarmarkt in Oisterwijk, georganiseerd door Showband Taxandria, al weer 50 jaar! Dat alleen al is aanleiding voor een feestje, en als de jaarmarkt door mag gaan, zal het dat zeker worden…

Update: Helaas, ook deze gaat niet door, klik en lees waarom …