ondernemers

Integreren met een verjaardagsfeestje voor de buurvrouw


Ook zonder dat je de taal spreekt, kan je integreren in de Oisterwijkse samenleving. Dat blijkt uit dit mooie voorbeeld van Henny, die spontaan bezoek kreeg van de nieuwe buurtbewoners, Widyan en haar kinderen.

Widyan woont pas sinds afgelopen november in Nederland. Ze spreekt een paar woorden Nederlands, want door Corona was er weinig les. Het heeft haar en haar kinderen niet weerhouden om contacten te leggen, en ze doet haar best om mee te doen in de lokale samenleving. Zo kreeg buurtbewoonster Henny spontaan bezoek van deze nieuwe inwoners, ondertussen vrienden. ‘Ik kreeg spontaan een verjaardagsfeestje aangeboden. Er zijn voor elkaar, met een groots hartelijk gebaar, is op deze manier misschien wel het nieuwe normaal, zoals wij het allemaal willen. Zij deden het toch maar! Daar heb ik heel veel respect voor.’

Gefeliciteerd!

Henny met de nieuwe buurtkinderen aan de verjaardagstaart …

Widyan heeft al leren fietsen, en via de smartphone vertalen ze wat ze aan elkaar willen vertellen. Het zorgt op een slimme manier dat ze elkaar begrijpen, en Widyan meteen ook de Nederlandse taal leert. ‘Widyan je bent geweldig, dank je wel voor deze fijne verjaardag,’ aldus Henny, die een leuke foto meestuurt van haar en de kinderen. Wij feliciteren Henny uiteraard met haar verjaardag!

Overigens zijn de bijeenkomsten van het Taalcafé weer begonnen (klik hier), speciaal voor mensen die graag wat beter Nederlands willen leren en nieuwe mensen willen ontmoeten.