kooplokaal

Gratis toegankelijke open dag bij EKWC Oisterwijk


Zaterdag 3 juli is het eindelijk weer zo ver: de deuren van het EKWC, het Europees Keramisch Werkcentrum, op KVL gaan weer wagenwijd open.

Keramisch bank van Mirte van Laarhoven.

Er is een gratis toegankelijke Test Case. Een Test Case is een open dag waarbij de huidige deelnemers hun studio’s open stellen en bezoekers kunnen dwalen door de tentoonstelling met werk van meer dan 25 deelnemers die in het afgelopen jaar hun residentie hebben voltooid. In de studio’s is zowel werk te zien waar net aan begonnen is, als werken die al bijna klaar zijn. Er zijn onder andere keramische vliegtuigen te zien van Anne Verhoijsen (NL), onpeilbare onderwaterwerelden van Boris van Berkum (NL) en bewegende toverstokken van Isolde Venrooy (NL). Daniel Maalman (NL) presenteert Foundshape, een geluidskunstwerk ontworpen voor het vijftigjarige jubileum van het centrum in 2019.

Gedurende de dag vindt er een aantal performances plaats van William Cobbing (UK), Keeley Haftner (CA) en Ronald Bal (NL). Test Cases worden altijd goed bezocht. Zowel kunstliefhebbers uit de wijde omgeving, Brabanders als keramisten wandelen door het gebouw. Om de ruimte maximaal te benutten is er een heldere route in het gebouw gemaakt, die eindigt bij de winkel, de bibliotheek en de koffiebranderij. Afgelopen jaar was het EKWC vanzelfsprekend niet open voor publiek. Wel waren de residents welkom, in het grote gebouw op het KVL-terrein werd gewoon doorgewerkt in de studio’s en in de werkplaatsen. De Test Case vindt plaats van 11.00 tot 17.00 en er is vrij toegang. Ingang is tegenover de bakkerij van Robert van Beckhoven.