lezing goed oud worden

Filmplein en Natuurtheater wel maar live muziek op terras niet


Vanwege de nieuwe maatregelen, zijn er helaas weer enkele activiteiten die niet door kunnen gaan.

Na de recente versoepelingen zijn er diverse organisaties enthousiast aan het organiseren gegaan. Er werden weer evenementen gepland in het Natuurtheater, Filmplein kon weer, er werd live muziek aangekondigd bij Mie Pieters in Heukelom, en er liep een dweilorkest bij het verzorgingshuis.

Helaas werden een deel van de versoepelingen afgelopen zaterdag ingetrokken. Horeca is alleen nog toegankelijk met vaste zitplaats op anderhalve meter, en entertainment zoals live optredens en harde muziek is verboden, geen TV schermen en bij grotere evenementen minder bezoekers. Culturele locaties mogen wel open blijven, onder voorwaarden. Voor de duidelijkheid hebben we navraag gedaan bij de gemeente, wat er concreet wel, of juist niet door kan gaan:

Zorgcentra

Muzikanten die buiten voor de bewoners van zorgcentra muziek ten gehore willen brengen, kunnen dat doen onder voorwaarden. Het mag alleen op eigen terrein voor de bewoners, niet openbaar toegankelijk en afgeschermd van de omgeving, zodat er niet spontaan publiek van buitenaf komt.

Filmplein

Geen TV schermen in horeca, maar wat dan te doen met het Filmplein? ‘Voor het Filmplein is een vergunning afgegeven. Voor Filmplein moet je reserveren en wordt je geplaceerd,’ aldus de woordvoerder van de gemeente. Dus niet spontaan het terras op lopen en je eigen plekje zoeken, niet rondlopen, dan kan het doorgaan!

Theater

Tuff Enuff mag niet optreden in Heukelom

Een concert in het Natuurtheater? ‘Dit valt onder cultuur en is dus toegestaan onder voorwaarden.’ Locaties die zijn aangemerkt als culturele locatie kennen andere maatregelen.

Mie Pieters

Bij Mie Pieters in Heukelom stond een optreden op de agenda met de band Tuff Enuff. Ook daar verplicht blijven zitten en net als bij het Natuurtheater buiten, maar toch, het optreden is niet toegestaan; geen live muziek op het terras. Overigens wel een lekker biertje, kopje soep of broodje bij de horeca!

Verschillende voorwaarden bij verschillende situaties, en duidelijk weer veranderingen voor de organisaties om rekening mee te houden. Soms lukt dat, soms niet…