bosch car service

Feestelijke diploma-uitreiking bij Petje af Oisterwijk


Het afgelopen jaar deden de kinderen van Petje af Oisterwijk weer volop mooie nieuwe ervaringen op, waarmee hun blik op de wereld en hun eigen toekomst een stukje verruimd werd. Zo kregen ze een kijkje achter de schermen bij diverse beroepen, waarbij zij les kregen van inspirerende gastdocenten, op bedrijfsbezoek gingen en via excursies en activiteiten in contact werden gebracht met kunst en cultuur. Afgelopen zondag rondden de kinderen hun Petje af-jaar feestelijk af met de uitreiking van hun bronzen, zilveren of zelfs gouden diploma.

Diploma-uitreiking bij Petje af

Zondag 11 juli ontvingen de kinderen hun felbegeerde Petje af-diploma en bijbehorende pin. De dag begon met een workshop van Sabine van Méér Muziek in de Klas. De kinderen hebben een muziekstuk van Pirates of the Caribbean ingestuurd en dat later voor de ouders gespeeld. Na het creatieve begin volgde het officiële gedeelte waarbij de kinderen hun felbegeerde bronzen, zilveren of gouden diploma in ontvangst mochten nemen van Locatiemanager Saskia Stads. Spannende moment die uiteraard vergezeld gingen met een mooie woorden voor ieder kind. Ze hebben afgelopen jaar stuk voor stuk veel geleerd. Een aantal kinderen gaf ook zelf een speech om Petje af te bedanken. Mohammed “Petje af is als familie voor mij” en Tia “Ieder kind zou eigenlijk met Petje af mee moeten doen, je leert hier zoveel” Ter afsluiting hebben de kinderen en coaches genoten van een heerlijk, zelfgemaakt buffet. Het was een prachtige afsluiting van een raar en toch mooi jaar.

Talentontwikkeling

Petje af ontvangt nieuwsgierige kinderen in de leeftijd 10 – 14 jaar om ze buiten schooltijd de kans te geven hun talenten te ontdekken en te ontwikkelen. Zo hebben de kinderen van Petje af Oisterwijk het afgelopen jaar geleerd hoe je snel en veilig groenten moet snijden. Hoe je een tafel feestelijk dekt en hoe je je bestek moet neerleggen als je klaar bent met eten. Van verschillende professionals (wethouder, projectmanager, accountant, fondsenwerver en marketing goeroe) hebben ze geleerd wat er komt kijken bij het aanleggen van een voetbalveldje. Ze hebben een gastles van een rechter gehad, een fotoclinic van een fotograaf en een slaapkamer ingericht met een interieurdesigner. Door corona hebben we ook veel buitenactiviteiten gedaan zoals een bootcamp, klimmen, kanoën, minigolven, fietsen en boksen. Tenslotte hebben de kinderen geknutseld en kaarten geschreven voor mensen die door corona dreigden te vereenzamen.

Over Petje af

Ondanks dat Nederland een ontwikkeld land is, zijn gelijke kansen om talenten te ontdekken en te ontwikkelen helaas niet vanzelfsprekend. Stichting Petje af is er al jaren van overtuigd dat de plek waar de wieg heeft gestaan nooit de kansen in de toekomst mag bepalen. Door middel van een inspirerend praktijkprogramma ontdekken kinderen van 10 – 14 jaar bij Petje af in 30 zondagen per jaar de wereld: ze komen in aanraking met verschillende rolmodellen en beroepen, gaan op excursie en doen activiteiten gerelateerd aan kunst, cultuur en gezond gedrag. De kinderen worden zich zo bewust van hun talenten en mogelijkheden, ontwikkelen een positief zelfbeeld en worden gemotiveerd om te bouwen aan een kansrijke toekomst.