anytime

Corona bevrijdingsdag samen met de mantelzorger


Van een Oisterwijkse mantelzorger, uit de dagelijkse praktijk:

Corona Bevrijdingsdag

Gaan we een Corona Bevrijdingsdag, oftewel C-dag, op de kalender zetten? Mondkapjes af, weer knuffelen als we dat niet verleerd zijn, feesten en festivals voor de liefhebbers. We gaan weer uit ons dak, het mag weer. We zijn tenslotte bijna allemaal gevaccineerd! Alleen de 1,5 meter houden we, waar nodig, nog even aan, je weet immers nooit als de R weer in de maand komt.

Mogen de mondkapjes definitief in de afvalbak?

Terug naar het oude normaal. Of wordt het leven met corona het nieuwe normaal zoals we elk jaar moeten leven met de griep? Nu maar even niet aan denken, eerst maar weer eens genieten van onze vrijheid.

Zo ook buuf. Als een blije gup haalt ze haar rollator weer van stal. Ze mag weer naar de winkels. Elke dag kijkt ze waar het een beetje rustig is, want ze blijft waakzaam natuurlijk! Weer even snuffelen, zoeken, voelen, zelf weer wat inkopen doen. Het is allemaal weer veel te lang geleden. Het lijkt wel of de oorlog voorbij is, de strijd is gestreden en buuf de wijde wereld weer in mag. Ze geniet er zichtbaar van. Ze komt op straat weer mensen tegen waar ze een praatje mee kan maken.

Buuf heeft zich altijd keurig aan de corona maatregelen gehouden: 1,5 meter afstand gehouden, vaak de handen gewassen en de boodschappen door iemand anders laten halen. Ze heeft geen besmetting opgelopen en ze is altijd positief gebleven.

En nu maar hopen buuf dat Corona Bevrijdingsdag alleen in 2021 valt en niet elk jaar op de kalender komt te staan.

 

DTZ logo low