vacature

Boom als statement voor Oisterwijks groen direct tegen de vlakte (Update)


De boom die zaterdag werd neergezet als statement voor meer groen, is vrijwel direct tegen de vlakte gedrukt, vermoedelijk door getoonde graafmachine.

Daar gaat ze… (Foto: Eric Roosen)

Oisterwijk Eric Roosen heeft de boom geplaatst als oproep voor meer groen (klik en lees hier meer), meer natuurlijke schaduw, voor een beter leefklimaat, met name in het nog kaal ogende nieuwe deel rond de Boerenbond en Lidl op KVL Oisterwijk. Hij nam het initiatief om er zelf een boom te planten; een statement.

Volgens hem is de boom vrijwel direct tegen de vlakte gedrukt. Een foto van een graafmachine, met nog een restje van zijn boom staat er treurig bij. ‘Waarom?’ vraagt hij hardop aan de gemeente…

Update

Volgens de gemeente was hun nog niet bekend dat de boom omver was gereden. ‘De aannemer is vandaag wel volgens planning gestart op het terrein, maar is zich niet bewust geweest van de actie. Zij hebben de ruimte vrij gemaakt om hun werkzaamheden uit te kunnen voeren.’

Het signaal van Roosen en eerder Frans Kapteijns is wel over gekomen. ‘Op dit moment ligt er een conceptplan waarin parkeerplaatsen en groen zijn opgenomen voor de inrichting van dit parkeerterrein. Dit plan wordt nog besproken.’ Het B-team en ook Eric Roosen zal hiervoor desgewenst een uitnodiging  ontvangen.