ondernemers

Beeldbank Oisterwijk: Midgetgolf in 1971


De Beeldbank in Oisterwijk toont u films van vroeger en nu. Wekelijks presenteren de vrijwilligers van de beeldbank u een film, die u in de Beeldbank terug kan vinden.

Midgetgolf 1971


Fragment uit de film van Emil Hüsstege

Ooit één van de pareltjes van Oisterwijk, de Midgetgolfbaan aan de Vennelaan. Wie sloeg er niet ooit een balletje op de 18 holesbaan op een ideale, toeristische locatie gelegen midden in het zo gewaardeerde bos- en vennengebied. Later werd op dezelfde locatie de familietrapfiets ‘Piet Plezier’ in Oisterwijk geïntroduceerd. De baan ligt te verpauperen, maar beide activiteiten zijn niet verloren gegaan voor Oisterwijk. Tegenwoordig zijn beide bezigheden te ondernemen vanuit ‘Streekpark Klein Oisterwijk’ aan de Oirschotsebaan. De familie Hüsstege legde in 1971 een bezoekje af aan de Midgetgolfbaan en legde dat vast op een 8mm-filmpje zodat we mooi kunnen kijken of onze herinnering klopt met de beelden op de film!

 

Klik en bekijk de Beeldbank van Oisterwijk