glasvezel

Beeldbank Oisterwijk: Kachelhout


De Beeldbank in Oisterwijk toont u films van vroeger en nu. Wekelijks presenteren de vrijwilligers van de beeldbank u een film, die u in de Beeldbank terug kan vinden.

Van boom tot kachelhout

Van boom tot kachelhout (Fragment uit de film van Cor Arends)

Wim van de Wouw stookte jarenlang zijn huis warm op een andere dan in Nederland meest gebruikelijke manier. Waar een ander de centrale verwarming brandde met gas deed hij dat met hout in een zelfgebouwde installatie. “Hout? Doar kunde gij makkelijk oankome as Brabants Landschapsman”, werd hem met regelmaat toegedicht. Om te laten zien dat er heel wat gebeuren moet vóór een stuk hout de kachel in kan stelde hij met zijn schoonzoon Cor Arends en vriend Gerard Schilders in 1993 een beeldreportage samen. Deze film is een compilatie van die reportage waar de mannen je meenemen op één van de dagen dat zij het bos inschieten.

Klik en bekijk de Beeldbank van Oisterwijk