anytime

Zonsverduistering door een laskap werkt ook zo blijkt in Moergestel


Donderdagmiddag rond het middaguur was hij te zien; de maan voor de zon; een zonsverduistering.

De zon, met daarvoor een deel van de maan (Foto: Rick Denissen).

In onze regio was die verduistering gedeeltelijk; het was een hap uit de zon. In dit geval lijkt de zon op een maan, maar juist die maan is hetgeen zwart kleurt en voor de ‘hap’ zorgt. De maan schoof  gedeeltelijk voor de zon, tussen de zon en onze aarde, en om dat te kunnen zien was een zogenaamde eclipsbril nodig. Maar een laskap werkt ook, zo bleek in Moergestel, waar Rick Denissen het fenomeen heeft vastgelegd.  ‘De groene gloed komt door het glas van de laskap.’ Het glas van zo’n laskap is ervoor gemaakt het sterke licht van het lassen van ijzer te dempen, zodat de lasser kan zien wat hij of zij doet, zonder te verblinden.

Ook een mooie foto gemaakt? Die is van harte welkom! mail@oisterwijknieuws.nl