anytime

We konden helpen overlast in de kiem te smoren


‘In de kiem smoren,’ zo krijgen we terug van de buurtbeheerders, nadat we vorige week hun oproep hebben geplaatst. Lees hieronder het resultaat van ‘samen oplossen’:

In de kiem smoren

Op pad met het buurtbeheer…

Dat is misschien wel één van de pijlers waarop het buurtpreventieteam Oisterwijk op gericht is. Afgelopen week hebben we een oproep geplaatst aan ouders en kinderen van Moergestel om informatie te krijgen over de gebeurtenissen van afgelopen tijd rond Den Donk, de Bieneke Bolders en het Kerkhof. Niet met verbazing, maar met de hoop dat iemand zich zou melden of iets over de gebeurtenissen zou vertellen, hadden we dit artikel geplaatst. En ja, het heeft zoden aan de dijk gezet lijkt het. Er zijn kinderen bij ons aan de deur geweest met een ouder om e.e.a. uit de doeken te doen. Ook zijn er diverse malen excuses gemaakt aan deze en gene. Mensen hebben enkele van ons aangesproken en gezegd “Goed bezig jullie”. Doordat ook de politie een handje meegeholpen heeft is e.e.a. zoals de titel al zegt “In de kiem gesmoord”. Dit zijn nu de dingen waar wij het voor doen. Preventieve acties, ook nadat iets gebeurd is, zijn, denken wij, de beste oplossingen. Een motto van: “Blijf met elkaar in gesprek” vult dit goed aan.

Natuurlijk hebben wij ook deze week niet stilgestaan en zijn vanuit Moergestel, na de weersverwachtingen afgewacht te hebben, vrijdagavond weer op pad gegaan met 4 personen op de fiets. We hebben ons nieuwe lid Mike hierbij verwelkomd in ons team en hem een paar mooie stukjes laten zien van onze gemeente. Ook Marieke, Bart en Peter W. waren van de partij zoals je ziet. Een kleine uitval op ons oude tenue “oranje” stoort niet in deze tijd van EK. De werkelijke oorzaak is natuurlijk dat we helaas maar “one size fits all” vestjes hadden en die van mij nog bij de drukker ligt want die paste natuurlijk niet. Dat is nu echter verleden tijd want deze week krijgen enkele “meer bourgondisch aangelegde leden” een passend vestje en bijbehorende pet net als Bart op heeft. Op het punt waar we deze foto gemaakt hebben zijn aan het nieuwe lid de doelstellingen van Fixi meldingen uitgelegd en meteen een melding gedaan over het “fietspadje van Belgische makelij” wat daar ligt. Hierna zijn we ook gaan “paraderen” over de Lint want, jongens wat een hoop geld staat daar langs de weg. De terrassen vol en dan mag je ook je bolide niet vergeten ten toon te stellen. Een kleine greep uit de collectie: Porsche Carrera, 2 Ferrari ’s, de Rolls Royce van Gilles (leek hij op) en nog vele andere voor ons niet te betalen voertuigen. Heerlijk was op dat moment dat het even begon te regenen en we een beetje afkoelden. Iedereen bedankt dat u ons verhaal weer gelezen heeft en hopelijk kan onze weg die we ingeslagen hebben, met onze nieuwe leden, een goed vervolg krijgen.

Wil je meer weten van de buurtpreventie vraag dan naar de mogelijkheden via info@buurtpreventieoisterwijk.nl.